"Da nije od gline i blata, bilo bi 100 km auto-puta do Čačka"

Ove godine u Srbiji je izgrađeno blizu 100 kilometara auto-puta na koridorima 10 i 11, a do kraja decembra otvoriće se još dve deonice na Koridoru 11.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.12.2018.

12:12

Foto: Thinkstock

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da će do Nove godine automobili saobraćati na novoizgrađenim deonicama od Obrenovca do Uba i na delu od petlje Lajkovac do petlje Ljig.

Mihajlovićeva je za TV Hepi govorila o putnoj infrastrukturi, rezultatima i planovima za narednu godinu, ističući značaj "Moravskog koridora".

"Kada se računaju sve deonice koje su izgrađene, i na Koridoru 10 i na Koridoru 11, to je blizu 100 kilometara auto-puta koje smo izgradili u 2018. Pored deonica koje su već puštene u saobraćaja, do kraja godine planiramo da pustimo u saobraćaj dve deonice na Koridoru 11", rekla je Mihajlovićeva.

Mihajlovićeva se osvrnula na deonicu Ub-Lajkovac, koja je pre šest godina građena od gline i blata, pa ona sad mora da se popravlja.

"Da je ta deonica bila urađena kako treba, danas bi imali oko 100 kilometara auto-puta od Obrenovca do Čačka", rekla je Mihajlovićeva, najavivši da će i ta kritična deonica biti završena iduće godine."

Potpredsednica Vlade je podsetila da je na auto-putu kroz Grdeličku klisuru asfaltirano 24,5 kilometara od 26,3 kilometra trase, ali je navela da će saobraćaj biti pušten onda kad "Koridori Srbije" kažu da je sve bezbedno, jer se taj auto-put radi ne za dve ili tri godine, nego za narednih 30 godina.

"Mi o završetku Koridora 10 govorimo tek sada, ali verujem da je mogao biti završen mnogo ranije. Nažalost, iako je bilo i para i projekata, nedostajalo je volje da se upregnu sve snage da se to završi i da se češće radi van kabineta", istakla je Mihajlovićeva.

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, ona je dodala da se Srbija već sad priprema za nove projekte, pre svega za izgradnju auto-puta Preljina-Požega, koji počinje da se gradi 1. marta 2019.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: