"Ogromna šteta, ako se nastavi neće više biti srpske robe" VIDEO

Potpredsednik srpske vlade Rasim Ljajić izjavio je da je prodaja robe iz Srbije na Kosovu i Metohiji praktično prekinuta.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.12.2018.

09:12

Foto: Thinkstock

Ljajić je za Prvu TV kazao da je, prema podacima Uprave carina, od 21. novembra, kada su privremene prištinske institucije uvele carinu od 100 odsto, do 11. decembra na teritoriju južne srpske pokrajine iz centralne Srbije stiglo za 30 miliona evra manje robe nego u istom periodu prošle godine.

"Ogromna je šteta i ako se nastavi sa ovim merama to praktično znači da je potpuno prekinuta trgovina, srpske robe skoro da neće biti tamo ako opstanu tarife", rekao je Ljajić.

Ljajić je kazao da ne bi trebalo činiti neke ustupke prištinskoj strani već da je uslov svih uslova da se mere ukinu da bi dijalog mogao nesmetano da se odvija i kako bi mogla da se otvore sva otvorena pitanja.

"Kosovo insistira da smo mi kršili CEFTA sporazum, ajde da vidimo kako smo mi to kršili taj sporazum. Mere treba da budu ukinute a onda mogu da se otvore sva ekonomska i polička pitanja", kazao je on.

Evropska unija je u nedelju uputila pismo kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju u kojem mu nude rešenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: