Tunel Brančić uskoro gotov, završen sloj asfalta

Uprkos snežnim padavinama u celoj Srbiji, nastavljeni su radovi i na izgradnji Koridora 11, saopšteno je iz ministarstva građevinarstva.

Izvor: B92

Nedelja, 16.12.2018.

13:51

Tunel Brančić uskoro gotov, završen sloj asfalta
(Foto: Thinkstock)

Kako se navodi, u završnoj su fazi radovi na izgradnji tunela Brančić, dugog 942 metara, na deonici auto-puta E-763 od Lajkovca do Ljiga.

U subotu su izvođeni radovi na izradi prvog sloja asfalta u levoj tunelskoj cevi, po čijem završetku će uslediti i ugradnja ivičnjaka, dok je u desnoj tunelskoj cevi u toku nasipanje tucanika i obrada šahtova i niša.

Deonica Koridora 11 od Lajkovca do Ljiga duga je 24,6 km, a radove izvodi kineska kompanija "Šandong", dodaje se u saopštenju. Ranije je saopšteno da su nastavljeni i radovi kroz Grdeličku klisuru, koji su takođe pri kraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: