Ovo će biti bum: "Našli smo izvor nafte i gasa, najveći ikad"!

Vlada SAD objavila je kako se procenjuje da polja u Teksasu i u Novom Meksiku imaju 46,3 milijarde barela nafte.

Izvor: B92

Nedelja, 16.12.2018.

11:26

Ovo će biti bum:
(Foto: Thinkstock)

I to nije sve, tamo je, prema procenama i 8 biliona kubnih metara prirodnog gasa i 20 milijardi barela tečnog prirodnog gasa.

Reč je o poljima Wolfcamp i Bone Spring, u Teksasu i Permskom bazenu u Novom Meksiku. Ova procena odnosi se na dosad nepoznate i tehnički dostupne količine, prenose svetiski mediji.

“Božić je ove godine došao ranije. Amerika snagu crpi iz američke energije, a sve ukazuje da imamo dosta američke energije. I dosad sam bio optimističan oko američke proizvodnje nafte i gasa, a sad sam siguran da ćemo biti energetski dominantna nacija”, rekao je državni sekretar Rajan Zinke.

Džim Rajli, direktor Američkih geoloških istraživanja (USGS), vladine agencije zadužene za istraživanje prirodnih resursa kaže kako se pokazalo da Permski bazen ima fantastičan potencijal.
Screenshot
"Ova procena, kao i procena formacije Wolfcamp, ukazuje da se radi o najvećim rezervama nafte i gasa ikad pronađenim”, rekao je Rajli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: