Velika finansijska injekcija - širi se auto-industrija u Hrvatskoj

Potpredsednik Evropske investicione banke Dario Skanapieko potpisaće ugovor o zajmu od 30 miliona evra sa Rimac Automobilima u Zagrebu.

Izvor: B92

Petak, 07.12.2018.

14:06

Velika finansijska injekcija - širi se auto-industrija u Hrvatskoj
Foto: Thinkstock

Taj novac namenjen je daljem razvoju električnih automobila i njihovih delova, kao i za širenje proizvodnih pogona te kompanije.

Rezultat tog kredita EIB-a trebalo bi da bude znatno povećanje proizvodnje električnih automobila, ali i broja zaposlenih koji će raditi u novim proizvodnim kapacitetima Rimac automobila, piše Novac.hr.

Ipak, u Rimac automobilima nisu se mogle dobiti informacije o njihovoj saradnji sa Evropskom investicionom bankom.

Finansijska injekcija EIB-a ovoj kompaniji dolazi u vreme kada se najavljuje mogućnost ulaganja Hjundaija u Hrvatsku, a ako se ova investicija ostvari, njen učinak na hrvatsku privredu biće veliki.

U kombinaciji sa elementima auto-industrije koji već postoje u Hrvatskoj, među kojima proizvodnja Rimčevih vozila ima značajno mesto, Hrvatska ima priliku da postane značajan igrač na tržištu proizvodnje automobila, zaključuje Novac.hr.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: