Tramp: Ako primirje nije moguće – ja sam čovek tarifa

Predsednik SAD-a Donald Tramp podržao je mogućnost produženja 90-dnevnog trgovinskog primirja o kojem se dogovorio sa kineskim predsednikom Si Đinpingom.

Izvor: Tanjug

Utorak, 04.12.2018.

17:48

Tramp: Ako primirje nije moguće – ja sam čovek tarifa
Foto: Getty images

"Pregovori sa Kinom su već počeli. Ako se ne produže, završiće se za 90 dana od dana naše divne i vrlo prijatne večere s predsednikom Sijem u Argentini", napisao je Tramp na Tviteru.

Ako je trgovinski sporazum sa Kinom moguć, on će, prema rečima Trampa, biti realizovan, ali ako dve strane ne mogu da reše nesuglasice, SAD će se vratiti tarifama.

Dodao je i da će njegov tim trgovinskih savetnika, predvođen Robertom Lajtizerom, odlučiti da li je "realan sporazum" sa Kinom moguć.

"Ako jeste, mi ćemo ga realizovati. Ako nije - ja sam čovek tarifa", napisao je Tramp.

Dvojica lidera su se protekle subote dogovorila o primirju u trgovinskom ratu, tokom kojeg su uvedene tarife koje su poremetile promet više stotina milijardi dolara vredne robe između dve najveće svetske ekonomije.

Tramp i Si su se saglasili da će na 90 dana, počev od 1. decembra, odložiti uvođenje dodatnih tarifa i da se to vreme iskoristi za traženje rešenja za trgovinski sukob.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: