"Veliki odliv u inostranstvo, ne možemo da damo veće plate"

Direktor saobraćaja preduzeća Lasta Nenad Ivanović kaže da vozači odlaze iz Srbije zbog većih plata jer ovdašnji poslodavci nisu u mogućnosti da im ih povećaju.

Izvor: B92

Petak, 30.11.2018.

14:09

Foto: Thinkstock

Ivanović je za Prvu TV kazao da se nedostatak vozača oseća i kod njih, ali da taj problem ipak nekako prevazilaze.

"Problem nedostatka vozača je u svim preduzećima koje se bave prevozom, veliki je odliv u inostanstvo. Lasta je u malo lakšem položaju, jer se bavimo različitim vrstama saobraćaja i uspevamo da nadomestimo taj nedostatak", naveo je on.

Ivanović navodi da je neophodno preduzeti sistemske mere kako bi se ublažio nedostatak vozača.

"Jedan način je sigurno veća produkcija vozača, da srednje stručne škole upisuju više učenika na smeru vozač motornog vozila, a druga je da se starosna granica sa 24 za polaganje D kategorije spusti na 21 godinu", rekao je on.

Prema njegovim rečima, mera koja bi mogla da pomogne je i borba protiv neglegalne konkurencije.

"Zašto odlaze vozači? - Jer im se nudi veća zarada u inostranstvu. Mi nismo u mogućnosti da im ponudimo više jer je cena prevoza takva kakva je a opterećeni smo troškovima goriva koji stalno rastu", kaže Ivanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: