Bunt u Bugarskoj - EU hoće na prečac da zatvori rudnike

U bugraskoj prestonici Sofiji protestovale su stotine rudara zahtevajući od vlade garancije da će njihova radna mesta ostati sačuvana.

Izvor: B92

Petak, 30.11.2018.

08:42

Bunt u Bugarskoj - EU hoće na prečac da zatvori rudnike
Foto: Thinkstock

Rudari zahtevaju garancije za radna mesta uprkos težnji Evropske unije da se bori protiv klimatskih promena i zatvori rudnike.

AP prenosi da su autobusi puni rudara iz različitih krajeva zemlje stigli u centar Sofije, gde se u četvrtak okupilo oko 2.000 demonstranata koji su uzvikivali "pobeda" dok su marširali do predstavništva EU u Bugarskoj.

Bugarski rudari navode da je vremenski okvir EU za zatvaranje rudnika uglja prekratak i tvrde da to ne bi trebalo da se radi na račun najsiromašnijih regiona i onih koji najvećim delom zavise od uglja.

Predsednik nezavisnih sindikata Bugarske Dimitar Manolov kazao je bi pod uslovom zatvaranja najvećih rudnika i elektrana, bilo ugroženo 150.000 radnih mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: