Hrvati prave "Zagreb na vodi", zovu ga vizionarski projekat

Hrvatska sprema vizionarski projekt na Savi koji, kako najavljuju, donosi bolju odbranu od poplava, elektrane i sadržaje na obali.

Izvor: B92

Sreda, 28.11.2018.

18:26

Hrvati prave
(Foto: Thinkstock)

Prezentacija projekta Zagreb na Savi održaće se uskoro na jednoj konferenciji na kojoj će biti organizovana i rasprava o projektu.

Izlazak grada na reku Savu smatra se najvećim budućim poduhvatom za Zagreb, iako ništa manje ovaj projekat ne bi bio značajan i za druge gradove i mesta centralne Hrvatske uz Savu, piše Jutarnji list.

Na pet će lokacija s obe obale Save biti smešteni privremeni montažni objekti, među kojima su sisem za prikazivanje filmova, višenamenski paviljoni, i bazeni. Taj projekat će biti značajan za oživljavanje prostora “zaboravljene” reke.

Međutim, veliki strateški projekt “Zagreb na Savi”, koji obuhvata mnogo veći potez od Save na području od Siska do granice sa Slovenijom, ukazuje na potencijale tog dela Hrvatske u urbanističkom, transportnom i energetskom vidu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: