I hrvatski Telekom se širi, kupili televiziju

Hrvatski Telekom je sa preduzećem HP-Hrvatska pošta potpisao Ugovor o kupovini udela od 100 odsto u HP Produkcija d.o.o., digitalnoj kablovskoj televiziji evotv

Izvor: Tanjug

Utorak, 27.11.2018.

18:58

I hrvatski Telekom se širi, kupili televiziju
(Foto: Thinkstock)

Zaključenje transakcije zavisi od regulatornih odobrenja, a očekuje se do kraja 2018. godine, prenosi Poslovni dnevnik.

"Evotv" je, kako se objašnjava, jednostavna usluga na hrvatskom PayTV tržištu, a koristi digitalni DVB-T signal koji se može primati putem postojeće antene. "Evotv" posluje od 2012. godine i trenutno signalom pokriva 94 odsto domaćinstava u Hrvatskoj.

Zaključno sa 30. junom ove godine, "evotv" je imao 71.195 korisnika i 30 zaposlenih.

Prošle godine je ostvario prihode od 57 miliona kuna (7,6 miliona evra), što predstavlja tržišni udeo od oko šest odsto.

"Hrvatski Telekom bi zaključenjem akvizicije evotv-a poboljšao svoju poziciju na rastućem PayTV tržištu i time dodatno proširio paletu svojih usluga", izjavio je Davor Tomaškovic, predsednik uprave Hrvatskog Telekoma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: