Kraj podzemnim kontejnerima, zatrpava se 5 mil €

Zarđali i dotrajali podzemni kontejneri, puni rupa, čija je ugradnja pre devet godina koštala oko pet miliona evra, uskoro će biti zatvoreni.

Izvor: Veèernje novosti

Utorak, 27.11.2018.

13:16

Kraj podzemnim kontejnerima, zatrpava se 5 mil €
(Foto: Thinkstock, ilustracija)

JKP "Gradska čistoća" ima u planu da veliki broj ovih posuda za odlaganje smeća, koje su nebezbedne za upotrebu, zatvori, a na tom mestu postavi nadzemne. Njih oko 412 biće prenamenjeno u kontejnere za odlaganje reciklabilnog otpada, pišu Večernje novosti.

Ulaganje u podzemne kontejnere nije se isplatilo, jer je njihov vek trajanja bio kratak. Do sada je za njihovu popravku potrošeno nekoliko miliona dinara. Prema navodima nadležnih u JKP "Gradska čistoća", neki su bili mnogo oštećeni i nebezbedni za upotrebu. Propala limena gazišta, istrulila unutrašnjost, klizeći otvor za bacanje smeća, koji i često nije u funkciji, samo su neki od vidljivih nedostataka. Takođe, kod nekih se pojavio problem sa podzemnim vodama, a u pojedinim perifernim delovima grada građani nisu mnogo ni koristili ove posude.

Zbog svega toga, a najpre zbog bezbednosti kako sugrađana tako i naših radnika, odlučeno je da se jedan broj njih privremeno zatvori - kažu u JKP "Gradska čistoća".

"To znači da će podzemni betonski uložak ostati netaknut, dok će nadzemni biti uklonjen, a onda će se postaviti odgovarajuća metalna ploča. Na mesto privremeno zatvorenih kontejnera dolaze klasični nadzemni, koji su se na pojedinim lokacijama pokazali kao bolje komunalno rešenje. Prednost je u funkcionalnosti i brzini pražnjenja".

Dok će posle gašenja podzemnih, na mestu iznad njih naći obični kontejneri, pojedini će ostati u funkciji, ali popravljeni i adaptirani za prikupljanje otpada za reciklažu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: