Definitivno: Srbija dobija novi auto-put, ovo je kandidat

Na pomolu je saradnja Srbije i kineske kompanije Šandong na izgradnji još jednog kapitalnog projekta.

Izvor: Beta

Utorak, 27.11.2018.

11:24

Definitivno: Srbija dobija novi auto-put, ovo je kandidat
Foto: Thinkstock

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je sa predstavnicima kineske kompanije Šandong o mogućoj saradnji na novom projektu izgradnje auto-puta Beograd-Zrenjanin.

"Saradnja Srbije i Kine u oblasti infrastrukture traje već dugo, a svi projekti koje zajednički realizujemo rade se efikasno i mogu da budu primer mnogim drugim ulagačima u Srbiji", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je naglasila da je prioritet u ovoj fazi realizacije novog projekta da se pripremi kompletna projektno-tehnička dokumentacija, a da će se u narednom periodu razgovarati i o modelima finansiranja izgradnje auto-puta Beograd-Zrenjanin.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i ambasador Kine u Srbiji Li Mančang, predstavnici Šandonga istakli su da su spremni da sarađuju sa Vladom Srbije u realizaciji tog projekta.

Projekat izgradnje novog auto-puta kroz Vojvodinu, dužine oko 66 kilometara, omogućiće spajanje Beograda, odnosno Borče i Zrenjanina, i doprineće uspešnoj realizaciji započetih investicija i privlačenju novih u Zrenjaninu i Banatu, navodi se u saopštenju Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: