Arhitektonsko čudo na autoputu BG-Bar, oduzima dah VIDEO

Radovi na arhitektonskom čudu auto-puta Bar-Boljare, mostu Moračica, u skladu su sa planiranom dinamikom.

Izvor: CDM

Nedelja, 25.11.2018.

15:11

Arhitektonsko čudo na autoputu BG-Bar, oduzima dah VIDEO
Screenshot/YT

Posle izgradnje svih pet stubova do sada je izliveno 299 metara kolovozne konstrukcije, što je skoro trećina ukupne dužine Moračice (960 metara), saopšteno je iz kompanije CRBC.

Na gradilištu svakog dana radi oko 150 radnika.

“Rasponska konstrukcija gradi se kroz segmente, što znači da se sa svakog stuba mosta napreduje i na levu i na desnu stranu, ka narednom stubu. Segmenti su dugi od 2,5 do 4 metra i postajaće duži kako se budu približavali sredini mosta, što znači da će i dinamika napredovanja tada biti veća”, navode u CRBC-u.

Procenjuju da će za gradnju rasponske konstrukcije Moračice biti utrošeno oko 30.000 kubika betona, a ugrađeno preko pet tona armature.

Most Moračica postao je simbol crnogorskog auto-puta. Najviši stub mosta visok je 160 metara, dok će raspon od dna korita Morače do kolozovne konstrukcije iznositi oko 200 metara, prenose regionalni mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: