Gde je danas balkanski kralj banana i kako mu je bez 5 mil €

Izet Rastoder, šesti najveći trgovac bananama na svetu, dao je najbolju ponudu za kompaniju Gorenje Surovina iz Maribora.

Izvor: B92

Nedelja, 25.11.2018.

09:05

Gde je danas balkanski kralj banana i kako mu je bez 5 mil €

Reč je o jednom od najvećih slovenačkih prerađivača otpada s više od 50 godina tradicije.

Izet Rastoder, šesti najveći trgovac bananama na svetu, u Sloveniji poznat kao „kralj banana“ ove godine pojavio se na popisu najbogatijih Slovenaca, na 40. mestu, uprkosč udarcu koji je dobio s propašču Agrokora. Iz popisa potraživanja prema Todoriću jasno je da je Rastoder ostao bez više od pet miliona evra, što ga uvršsava među najveće pojedinačne gubitnike u poslovanju s Agrokorom, prenose regionalni mediji.

Kompanija Rastoder koja je 95% u vlasništvu Izeta, dok 5% ima njegova supruga Hajrija Rastoder, ostvaruje 85% svih prihoda prodajom banana sopstvene robne marke. Nedavno je počela ubrzano da ulaže u zaustavljene projekte u nekretnine, koji im nisu još doneli prihode. Sada Rastoder ulazi u potpuno novi posao, preradu otpada.

Rastoder je dao najbolju ponudu za prerađivača otpada Gorenje Surovina iz Maribora. Reč je o jednom od najvećih prađivača otpada s više od 50 godina tradicije.

Ako Rastoder uspe da kupi Surovine, grupa njegovih kompanija brzo će doseći 250 miliona evra prihoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: