"Na dan penzionisanja nudili mi 250.000 USD, odbio sam"

Jedan od najpoznatijih hrvatskih radiologa Stipan Janković smatra da se i u HRvatskoj može ostvariti američki san i da je on pravi primer za to.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.11.2018.

08:41

Foto: Thinkstock

U opsežnom intervjuu Slobodnoj Dalmaciji o svom radu i uspesima tokom karijere, Janković je kazao da je radeći u svojoj zemlji ostvario sve što je želeo i da je zadovoljan 150 odsto.

Na pitanje da li je razmišljao o poslu u inostranstvu, naveo je da je dan pošto je otišao u penziju dobio ponude za rad u inostranstvu.

"Tog 6. novembra 2013. dobio sam šest ponuda za rad u inostranstvu. Pet je bilo iz Velike Britanije, a jedna iz SAD-a. Godišnja plata oko 250.000 američkih dolara i procenat od dobiti. Zahvalio sam se na tim ponudama. Kada nisam išao u mlađim danima, kada sam takođe mogao, nisam hteo da odem ni "pod stare dane", kaže Janković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: