"Voleo bih da Vučić sluša, na Koridoru 10 će tek biti problema" VIDEO

Bivši ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić izjavio je da ne zna šta je problem sa deonicom Ub-Lajkovac na Koriodru 11 jer šest i po godina nije bio tamo.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.11.2018.

10:21

Foto: Prva, screenshot

"Nije prvi put da tabloidi pišu. Ja 6 i po godina nisam bio na Koridoru 11. jula 2012. sam završio prvi mandat i počeo drugi kao ministar saobraćaja, drugi čovek se bavio Koridorima. Od 2010. do 2011. u mom mandatu nije bila nijedan primedba na kvalitet izvršenog rada", kazao je Mrkonjić za Prvu TV povodom problema koji su nastali na deonici Ub-Lajkovac i koja se zbog toga takoreći gradi iznova.

Mrkonjić kaže da od jula 2012. nije bio na deonici Ub-Lajkovac.

"Ta deonica je za mene u tom momentu bila najvažnija jer smo počeli ralizaciju tog sna auto-puta do Crne Gore. Nažalost, nisam završio sve, već 80 odsto te deonice, ostalo je možda 1-2 km do Uba i nije spuštena deonica u Ub", naveo je Mrkonjić.

"Ja sam sličan Vučiću, svaki dan sam šetao po koridorima. Nikada nije bilo naznaka da je u auto-put ugrađena glina. Radili su naši najbolji izvođači, nije bilo podizvođača, radili su preduzeće Užice putevi i Planum", rekao je on.

Mrkonjić navodi da ako se desilo da su se pojavile pukotine, zna se kako se to radi - pozove se drugo preduzeće da izvrši ekspertizu u roku od 24 sata i kažu ko je odgovoran.

Na pitanje ko je odgovoran, Mrkonjić odgovara: "Ne znam. Nemam nijedan dokument na bazi kojeg mogu da kažem ko je kriv. Šest i po godina stoji, pa samo kiša da je padala a tamo su bile i poplave i nema saobraćaja, što je najveća greška. Mislio sam da će posle 6 meseci da se spusti u Ub i da se pusti saobraćaj", naveo je Mrkonjić.

Kaže da još nije video krivičnu prijavu koju je Ministarstvo građevine protiv njega i više osoba podnelo 2017. godine. "Još nisam video krivičnu prijavu, ne znam šta piše, srećan bi bio da ta prijava dođe i da se najzad skine s dnevnog reda ta hipoteka."

Mrkonjić kaže i da je iz medija saznao da je bankarska garancija povučena tek ove godine. "Šest i po godina držiš garanciju a znaš da imaš probleme i ne možeš da nateraš preduzeća da to poprave."

Mrkonjić je kazao da se nikada nije više gradilo nego danas.

"Vučić je u tom delu besprekoran, čovek gine da to napravi, ali oni koji vode poslove nisu stručni. Ministarstva ne grade, grade preduzeća", kaže Mrkonjić.

Govoreći o Koridoru 10 i obrušavanjima kosina, Mrkonjić je kazao da će tamo tek biti problema.

"Voleo bih da me predsednik sluša, tu će tek biti dosta teškoća, nekih subjektivnih, nekih objektivnih. Već sada treba početi pripremu za Koridor 10 i za ovakve slične događaje, ja koji ne obilazim Koridor 10 to već znam", upozorio je Mrkonjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: