Hrvatski mediji: Konačno otkriveno šta Kinezi grade u Srbiji

Srpski ministar za inovacije i tehnološki razvoj konačno je otkrio šta Kinezi grade u Beogradu i šta nameravaju u Smederevu, piše Index.

Izvor: Index

Petak, 09.11.2018.

18:12

Hrvatski mediji: Konačno otkriveno šta Kinezi grade u Srbiji
(Foto: Thinkstock)

Kako prenose regionalni mediji, tako je ministar poručio da Kinezi sa Srbijom grade budućnost i viziju Balkana i Evrope.

Ministar Nenad Popović objavio je da grade dva tehnološka parka na Trećoj konferenciji između Kine i zemalja centralne i istočne Evrope o inovacijama u Sarajevu.

"Vizija parkova je zasnovana na inovacijama, fabrikama i tehnologijama budućnosti, pametnim radnim mestima i BDP koju stvaraju najtalenovaniji inženjeri", poručio je Popović.

Index podseća dalje da je Popović najavio kako će u Srbiji biti izgrađen jedan od najvećih industrijskih parkova u ovom delu Evrope, Srpsko-kineski industrijski park u Beogradu, na 320 hektara.

Sličan industrijski park trebalo bi da se izgradi i u Smederevu, podseća portal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: