Nemci u šoku: Hteli bolje, a dogodio se sunovrat od 77%

Neto dobit nemačke poštanske grupacije Dojče post DHL drastično je pala u trećem kvartalu zbog jednokratnih troškova restrukturiranja dela poslovanja.

Izvor: B92

Petak, 09.11.2018.

13:35

Nemci u šoku: Hteli bolje, a dogodio se sunovrat od 77%
Foto: Thinkstock

Konsolidovana neto dobit kompanije je u trećem tromesečju iznosila 146 miliona evra, što je za 77 odsto niži profit u odnosu na 641 miliona evra iz istog perioda prošle godine, prenosi CNBC.

Prihodi kompanije su, međutim, porasli na 14,8 milijardi evra, što je skok od 1,4 odsto u odnosu na prošlu godinu.

“E-trgovina je ključni pokretač našeg rasta gde već duži niz godina beležimo veoma profitabilan rast i to će se nastaviti. Međutim, suočili smo se sa izvesnim kratkoročnim izazovima i na tome trenutno radimo”, izjavio je izvršni direktor Dojče posta Frank Apel.

Kompanija je uknjižila jednokratne troškove zbog šeme prevremenog penzionisanja povezane sa restrukturiranjem jednog dela poslovanja kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: