"Nikola Tesla" srušio novi rekord: Sada mesec dana ranije

Beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" oborio je danas još jedan rekord - petomilionitog putnika na odlaznom letu Er Srbije mesec dana ranije nego prošle godine.

Izvor: Tanjug

Petak, 09.11.2018.

11:49

Foto: Thinkstock

"Gotovo mesec dana ranije nego prošle godine, Aerodrom 'Nikola Tesla' danas je opslužio svog 5-milionitog putnika na odlaznom letu nacionalnog avio-prevoznika Air Serbia JU654 za Moskvu. Time je oboren još jedan rekord beogradskog aerodroma, u istorijski najuspešnijoj godini po svim parametrima poslovanja", navodi se u saopštenju Aerodroma.

Dodaje se i da su prvih sedam dana novembra "završeni izvanredno sa rastom broja putnika od 9,1 odsto, a do kraja godine očekuje se da će 5,8 do šest miliona putnika koristiti usluge aerodroma, čime će biti postavljen novi rekord u godišnjem broju putnika koji su koristili usluge Aerodroma 'Nikola Tesla'".

Beogradski aerodrom u prvih 10 meseci 2018. godine zabeležio je povećanje broja putnika za šest odsto, a promet robe i pošte uvećan je 15 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

"Kontinuiranim ulaganjima u infrastrukturu, kapacitet prihvata i otpreme putnika na Aerodromu 'Nikola Tesla' povećan sa oko 5,5 miliona na oko 7,5 miliona putnika godišnje. U modernizaciju i razvoj Aerodroma 'Nikola Tesla' uloženo je oko 70 miliona evra, čime je zaokružen petogodišnji investicioni ciklus", dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: