Kupili stan za 5.000 EUR: Rata 13 EUR, a neće da plate

Hrvatsko Ministarstvo državne imovine kreće u konačni obračun s povlašćenima koji ne otplaćuju nekadašnje društvene stanove.

Izvor: B92

Petak, 09.11.2018.

10:47

Kupili stan za 5.000 EUR: Rata 13 EUR, a neće da plate
Foto: Thinkstock

Ministar Goran Marić otkrio je da se protiv takvih neplatiša pripremaju postupci prisilne naplate, a za javnu objavu spremna je i podugačka lista dužnika čiji se dug državi povećao na pet miliona kuna.

Stanove su kupovali u elitnim četvrtima Zagreba, Splita, Rijeke, Pule, po povlašćenoj ceni, na kredite uz kamatu od jedan odsto. Rate već godinama ne plaćaju i zato nikad nisu bili kažnjeni ni prozvani. Sve do sada.

"Sutra ili preksutra ćemo objaviti popis svih dužnika, tih povlašćenih koji 30 godina ne plaćaju tu simboliku. Kupili su stanove za 5.000 evra i ne plaćaju 100 kuna (oko 13 evra) mesečne rate. Među njima ima i bivših zvaničnika i ambasadora", kazao je ministar državne imovine Goran Marić, prenosi Poslovni dnevnik.

Otkriveno ih je više od 600. Nakon što im je ministarstvo poslalo prve opomene broj se smanjio na 400, pa su opomene nastavile da stižu. Oko 250 neplatiša svoje dugove još nije podmirilo. Državi duguju oko pet miliona kuna. A mesečna rata stambenog kredita iznosi im između 100 i 300 kuna (do 40 evra).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: