"Sutra stižu penzije veće i 13% i biće sve veće"

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će sutra penzionerima biti isplaćen prvi deo penzije za oktobar sa povišicom od pet do 13 odsto.

Izvor: Beta

Petak, 09.11.2018.

10:32

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

Mali je dodao da penzije nikada nisu bile veće.

On je u Dnevnom centru i klubu za druženje najstarijih građana "Radana Pupić" u Beogradu kazao da je Srbija 2013. godine bila pred bankrotom, ali da danas ima stabilne finansije zahvaljujući najstarijim građanima, kojima su u prethodne četiri godine bile umanjene penzije.

"Ono što je i predsednik Srbije (Aleksandar) Vučić rekao, kako nastavljamo da rastemo iz godine u godinu tako će i penzije biti sve veće i veće", kazao je Mali.

Po njegovim rečima, mladi iz Srbije više neće odlaziti u druge zemlje, jer zemlja ima bolju perspektivu i sigurnost.

"Naša deca ne razmišljaju da idu na Novi Zeland i u Ameriku da rade, već razmišljaju o tome da ostanu ovde, da zasnuju porodicu i imaju svoju budućnost ovde", dodao je Mali.

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević kazao je da je cilj njegovog ministarstva da u svakom gradu u Srbiji budu gerontološki centri i klubovi poput tog u Beogradu.

"Kada god vidim da je Vladi dobro, tražiću da, onoliko koliko je dobro građanima Srbije, bude dobro i penzionerima. Insistiraću kao resorni ministar da penzije rastu", kazao je Đorđević.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da je gerontološki klub "Radana Pupić" izgrađen na 300 kvadrata, a da je Grad u njega uložio devet miliona dinara.

"Jedna od aktivnosti koje uskoro očekujemo je da otvorimo još jedan dom za stare koji će biti 30. u nizu, a jedan od prioriteta je da unapredimo zdravstvenu zaštitu ljudi treće dobi", kazao je Radojičić i dodao da je u prethodne tri godine otvoreno devet centara za stare u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: