Spisak svih povećanja: Koliko ko dobija u 2019?

Prema uputstvu za pripremu budžeta, zaposleni u javnom sektoru sledeće godine mogu očekivati uvećanje plata od 7 do 12 odsto, objavilo je Ministarstvo finansija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 05.11.2018.

10:40

Spisak svih povećanja: Koliko ko dobija u 2019?

Najveće povećanje mogu očekivati zdravstveni radnici i to 12 odsto medicinski i stomatološki tehničari, a uvećanje od 10 odsto lekari.

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativne agencije i Ministarstva odbrane mogu očekivati uvećanje plata od devet odsto.

Devet odsto uvećanja plata planirano je i za zaposlene u osnovnim i srednjim školama i u ustanovama visokog obrazovanja, ali i radnicima socijalne zaštite.

Uvećanje od 8,5 odsto mogu očekivati zaposleni u Poreskoj upravi i Upravi carina, dok će drugi zaposleni u javnom sektoru, prema projekcijama Ministarstva finansija, imati sedam odsto uvećanja.

Takođe, u 2019. osnovica za obračun i isplatu plata sudija isplaćivaće se 70 odsto iz izvora prihoda budžeta, a 30 odsto iz prihoda ostvarenih po osnovu naplate sudskih taksi koje pripadaju pravosudnim organima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: