Umesto fabrike "Minel" niče šoping mol, stanovi i lokali

Izraelski investitor "Big CEE” osvojio je i treću lokaciju u Beogradu, na kojoj će zidati trgovinski centar, lokale i stambene zgrade.

Izvor: Politika

Subota, 03.11.2018.

09:47

Umesto fabrike
(Foto: Thinkstock)

Ta kompanija od 2007. posluje u Srbiji i deo je "Big fešn centersa” pod čijom je kapom više od 50 maloprodajnih centara u Izraelu i SAD. U svom vlasništvu u prestonici već ima lane otvoren šoping mol "Big fešn” na Karaburmi, a prošle godine postavila je kamen temeljac i za potrošački hram na Ibarskom putu na Vidikovcu.

Tik pored tržnog centra u Višnjičkoj ulici na mestu fabričkih postrojenja "Minel kotlogradnje” koji se danima ruše planiran je kompleks od ukupno 180.866 kvadratnih metara, sa brojnim stanovima i kancelarijama, depandansima za decu do sedam godina i 1.836 parking mesta.

Objekti od kojih nijedan ne bi trebalo da bude viši od osam spratova biće podizani u 15 faza, od kojih bi prva trebalo da počne sledeće godine. Urbanistički projekat za plac od pet hektara između Višnjičke, Uralske, Diljske i Stevana Hristića dobio je zeleno svetlo gradske Komisije za planove.

Investitor "Minel kotlogradnja ril estejt” čiji je jedan od vodećih ljudi prema podacima Agencije za privredne registre Robert Jahav, generalni direktor kompanije "Big CEE”, kako piše Politika podneo je zahtev za lokacijske uslove koji prethode izdavanju građevinske dozvole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: