Smena na vrhu Uljanika, predsednik Uprave dao ostavku

Predsednik Uprave Uljanika Đani Rosanda dostavio je Nadzornom odboru pulskog brodogradilišta svoju ostavku na tu funkciju.

Izvor: Tanjug

Utorak, 30.10.2018.

19:55

Smena na vrhu Uljanika, predsednik Uprave dao ostavku
Foto: Thinkstock

To je obavestio Uljanik u informaciji objavljenoj na Zagrebačkoj berzi.

Kako ocenjuje Jutarnji list, to se dalo i naslutiti nakon što je juče oformljen novi Nadzorni odbor kojim predsedava Samir Hadžic iz Štaba za zaštitu brodogradnje Uljanika.

Agencija Hina prenosi da se od predsednika Štrajkačkog odbora i čelnika Jadranskog sindikata Borisa Cerovca saznaje da je novi Nadzorni odbor razgovarao sa sedam mogućih kandidata za mesto u novoj Upravi Uljanika, koji bi bili odmah spremni da preuzmu vođenje kompanije, nakon što se donese odluka o razrešenju dosadašnje Uprave.

"Nadzorni odbor je razgovarao sa sedam kandidata, uglavnom iz kruga Uljanika, koji je trebalo da se izjasne jesu li i pod kojim uslkovima zainteresovani za vođenje kompanije", rekao je Cerovac.

U međuvremenu, štrajk zbog neisplate septembarskih plata u Uljanik grupi ušao je u drugu nedelju, a radnici su, kao i proteklih dana, štrajkovali na svojim radnim mestima iščekujući bilo kakvu pozitivnu vest.

"Nažalost, takvih vesti nema jer nemamo nikakvu informaciju. Plate još uvek nema niti znamo nešto više o tome kada će biti isplaćena. Pokušao sam da stupim u kontakt s finansijskim direktorom, no on se ne javlja", rekao je Cerovac, a prenosi Hina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: