17 meseci posle - opet radovi na Slaviji FOTO

Uređenje platoa na Slaviji polako se privodi kraju, iako rekonstrukcija koja traje skoro 17 meseci još uvek nije završena.

Izvor: B92

Utorak, 30.10.2018.

09:08

17 meseci posle - opet radovi na Slaviji FOTO
Foto: Beobuild

Do velikog probijanja rokova došlo je zbog loše izvedenih radova koji su zbog veličine štete zahtevali obimnu sanaciju, piše portal Beobuild.

Novoizgrađeni plato potpuno je propao i pre otvaranja, tako da su rokovi pomerani više puta, a ni naknadna produženja nisu ispoštovana. Zbog fokusa javnosti završetak je objavljen tokom septembra, ali su radovi nastavljeni i nakon toga. Tu ipak nije kraj radovima na Slaviji, pošto je preostalo da se uredi prostor koji je nastao ispod izdignute betonske ploče platoa. Ovaj prostor namenjen je javnoj nameni, a prema idejnom rešenju planirana je izgradnja punkta Turističke organizacije Beograda i nedostajućeg javnog toaleta na Slaviji.
Foto: Beobuild
Plato čini prostor oivičen ulicama kralja Milana, Nemanjinom, kralja Milutina i Trgom Slavija, kao deo jedinstvene celine sa trgom Slavija. Konstrukcija platoa je delimično izdignuta ploča amfiteatarnog tipa, koja zbog pada terena formira i novi prostor ispod ploče. Radovi na prostorijama ispod ploče nisu obuhvaćeni tokom izgradnje platoa, već su predmet posebne javne nabavke koja je raspisana prošle nedelje. Na samom uglu Nemanjine ulice i Ulice kralja Milutina nalaziće se predstavništvo TOB-a, u otvorenom prostoru ukupne površine 180 m2. Ka ulici objekat će imati transparentnu staklenu fasadu, manji deo će biti ozidan, a kao estetski dodatak planirani su ukrasni elementi i spoljne pregrade od perforiranog lima. Predviđeno je i dekorativno osvetljenje perforiranih limenih panela sa ambijentalnim linijskim svetlom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: