Radnici Fijata u KG na dodatnom kolektivnom - plata 100%

Zbog smanjene tražnje vozila radnici Fijat Krajsler automobili (FCA) Srbija biće do 2. novembra na "dodatnom" kolektivnom odmoru.

Izvor: Beta

Četvrtak, 25.10.2018.

08:15

Radnici Fijata u KG na dodatnom kolektivnom - plata 100%
Foto: Gettyimages

Na posao će se vratiti 5. novembra, rečeno je agenciji Beta u sindikatu te kompanije.

Predsednik Samostalnog sindikata u FCA Zoran Marković je objasnio da su radnici od 22. oktobra otišli na kolektivni odmor u trajanju od 10 radnih dana zbog uobičajeno smanjene tražnje vozila krajem godine.

On je kazao da su radnici dobili "dodatni" kolektivni odmor u ukupnom trajanju od 15 dana koji je sindikat dogovorio 2. oktobra sporazumom sa rukovodstvom FCA.

"To je benefit za radnike jer umesto da kada nema posla idemo na plaćeno odsustvo uz nadoknadu od 65 odsto za dane kada se ne radi, sada će nam biti plaćeno 100 odsto, jer smo na kolektivnom odmoru", objasnio je Marković.

Redovan zimski kolektivni odmor za Fijatove radnike u Kragujevcu počinje tradicionalno sredinom decembra i traje do Božića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: