Vučić najavio tri velika projekta u Srbiji

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je 3 velika projekta - gradnju 8.086 jeftinih stanova, ulaganje milijardu evra u zdravstvo i 100 miliona u tehnološki razvoj

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.10.2018.

13:58

Vučić najavio tri velika projekta u Srbiji
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

"Uložićemo u naredne tri godine, 2019, 2020. i 2021. godine, jednu milijardu evra u zdravstvo - 235 miliona evra za opšte bolnice, za Tiršovu još 54 miliona evra, za 11 klinika 100 miliona evra, a biće i oko 200 miliona evra za domove zdravlja", istakao je Vučić.

"Verovali ili ne imamo najveći problem s medicinskim sestrama jer odlaze. Lično ću se zalagati da medicinske sestre dobiju najveće povećanje, rade najteži posao, najviše se muče", rekao je Vučić.

Kako je istakao, projekat "Milijardu evra za zdravstvo" je važan projekat, ali će morati da se urade brojne reforme.

"20 odsto ukupnog novca mi trošimo na zdravstvo - najviše. A to se ne vidi... Jesmo dali ogromne plate lekarima? - Nismo, a neverovatno je koliku sumu novca mi trošimo", istakao je on.

On je rekao i da će pacijenti koji su na listi čekanja moći da dođu i noću, u drugu i treću smenu jer je zdravlje preče od svega.

Izgradnja jeftinih stanova će uticati na rast BDP-a Srbije koji će biti veći od 4 odsto, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je istakao i da to neće biti spavaonice, već lepa mesta za život dece, koja će da poseduju škole, domove zdravlja, a u nekim će se izgraditi i ostala infrastruktura.

Predsednik Srbije je istakao da su istraživanja pokazala da je u višespratnicama manje dece, pa će se zbog toga graditi četvorospratnice, izuzev Beograda i Novog Sada, u kojima će biti i petospratnica.

"Želimo što više dece i uopšte me ne interesuje šta će ko da komentariše jer je moj posao kao predsedika da upozorim da ćemo ostati bez dece", rekao je on.

"Zahvaljujući reformama i teškom periodu došlo je na red da policajci, vojnici dobiju priliku za pristojan život", istakao je on.

"Kada krene druga faza, još 10.000 stanova, razmišljaćemo i o nekim drugim kategorijama", dodao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

142 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: