Plaćanje karticama na eUprava u još jednoj banci

Još jedna banka u Srbiji omogući će plaćanje platnim karticama na Portalu eUprava i posredstvom POS terminala na šalterima organa javne uprave.

Izvor: Tanjug

Petak, 12.10.2018.

11:40

Plaćanje karticama na eUprava u još jednoj banci
Foto: Tanjug/Rade Preliæ

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović i predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica Bojan Kekić potpisali su danas Sporazum o zajedničkom omogućavanju plaćanja elektronskih usluga DinaCard, Visa i Mastercard karticama na Portalu eUprava.

Takođe su potpisali i Sporazum o zajedničkom prihvatanju tih platnih kartica na POS terminalima na šalterima organa državne uprave i organa jedinica lokalne samouprave.

Time je Banka Poštanska Štedionica postala još jedna banka partner Kancelarije koja će nakon potpisivanja sporazuma omogućiti plaćanje platnim karticama na Portalu eUprava i posredstvom POS terminala na šalterima organa javne uprave, rečeno je na konferenciji za novinare.

Kekić je istakao da potpisivanjem sporazuma Banka, kao finansijska institucija u vlasništvu države i sa jasno odredjenim državnim interesima, daje doprinos merama pospešivanja bezgotovinskog plaćanja platnim karticama na internetu i na POS terminalima, za potrebe budžetskih korisnika.

On je rekao i da je ovo prilika da se dodatno uveća mreža za korišćenje nacionalne Dina kartice, čiji je Banka Poštanska štedionica, sa oko 1,6 miliona izdatih kartica, najveći izdavalac.

Mihailo Jovanović rekao je da se na ovaj način, plaćanjem putem interneta ili na POS terminalima, povećava efikasnost u pružanju usluga gradjanima, štedi vreme čekanja u redovima i eliminiše odlazak gradjana do pošte ili banke i ponovni dolazak na šaltere državne uprave ili lokalne samouprave.

Jednom rečju građanima se omogućava lakše i brže obavljanje usluga javne uprave, rečeno je na konferenciji nakon potpisivanja sporazuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: