Lidl otvorio polemiku - moraće veće plate dobrim trgovcima

Ministar trgovine Rasim Ljajić podsetio je da je prvi novinski tekst o tome da Lidl planira da dođe u Srbiju objavljen 2007. godine,.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 11.10.2018.

18:09

Lidl otvorio polemiku - moraće veće plate dobrim trgovcima
Foto: Tanjug/Tanja Valiæ

Kako je rekao, 10 godina posle u Srbiji se otvara prvi savremeni diskontni lanac.

“Sada kada je Lidl došao u Srbiju otvorila se nova polemika, a to je šta to znači za srpsku privredu. Pre svega, to znači za naše potrošače zbog veće konkurencije, imaće veću mogućnost izbora, samim tim očekuje se borba među trgovcima za kupce, potrošače tako da moraju nuditi pristupačnije cene i kvalitetniju uslugu”, kazao je Ljajić.

Dolazak Lidla u Srbiju znači, kaže Ljajić, i da će trgovinski lanci morati da ponude i veće plate dobrim radnicima, trgovcima, da bi ih pridobili za sebe.

Očekuje i da će Lidl sa sada zaposlenih 1. 500 radnika doprineti modernizaciji trgovinske mreže u Srbiji i ističe da je dolazak Lidla dokaz da su reforme koje je Vlada Srbije sprovodila dale i daju rezultate, te da je to najbolja potvrda da je srpsko tržište najperspektivnije u regionu.

Naveo je i da je to znak i za druge trgovinske lance da dođu u Srbiju.

Generalni direktor Lidl Srbija Tomislav Šapina kazao je da je taj tržišni lanac jednostavniji, bolji i povoljniji i dodao da veruje da će uspeti da odgovore na potrebe potrošača u Srbiji.

Prema njegovim rečima, u prodavnicama Lidl u Srbiji biće zastupljeno 350 proizvoda domaće - srpske proizvodnje, a Lidl će građanima ponuditi i najpovoljniju potrošačku korpu.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić istakao je da je sjajna vest otvaranje Lidla u Srbiji i dodao da sa tom kompanijom dolazi i dobar kvalitet, dobre cene i nova radna mesta.

“Naša želja je da svaka opština u Beogradu ima Lidl prodavnicu”, rekao je Radojičić i dodao da će do kraja godine u prestonici Srbije biti otvorena i šesta, dok će sledeće godine glavni grad imati sedam Lidlovih prodavnica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: