"Bonžita" u rukama Medele, biće velika ulaganja

Akcionarsko društvo "Medela" i zvanično je postalo kupac fabrike konditorskih proizvoda "Ravanica".

Izvor: B92

Četvrtak, 27.09.2018.

17:09

Foto: Thinkstock

U Ministarstvu privrede potpisan Ugovor o prodaji kapitala tog preduzeća.

Fabrika konditorskih proizvoda Ravanica iz Ćuprije prodata je Medeli iz Vrbasa za 320.000 evra, a Medela, čiji je suvlasnik kompanija Invej, obavezala se da će u opremu Ravanice investirati milion evra.

Na prodaju je bilo ponudjeno 100 odsto kapitala Ravanice po procenjenoj vrednosti od 261.000 evra.

Inače, najpoznatiji proizvod te fabrike je "bonžita" a u asortimanu ima više od 40 proizvoda.

Za učešće u postupku prodaje stiglo je opet prijava, a 7. septembra na četvrtoj sednici Komisije otvorene su ponude učesnika u postupku javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje kapitala.

Komisija je konstatovala da su sve ponude dostavljene u skladu sa Uredbom i Uputstvom za ponudjace i da su stvoreni uslovi za sprovodenje postupka javnog nadmetanja.

Kompanija Medela iz Vrbasa istakla je najvišu ponudu u iznosu od 320.000 evra, koja je predstavljala najvišu postignutu izlicitiranu cenu u postupku javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem.

Pre zaključenja ugovora o prodaji kapitala sa proglašenim kupcem, Ministarstvo privrede je pribavilo mišljenje od Ministarstva finansija - Uprave za sprecavanje pranja novca, o nepostojanju smetnji na strani kupca za zakljucenje Ugovora, piše na sajtu Ministarstva privrede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: