"Došlo vreme da se vrati ruski i da se uči kineski"

Lider Jedinstvene Srbije Marković Palma ocenio je da je poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kini veoma uspešna.

Izvor: Tanjug

Sreda, 19.09.2018.

14:28

Foto: Tanjug/Filip Krainèaniæ

Marković je kazao da je reč o velikim poslovima i novcu i da to, kako je rekao, ne može niko da kritikuje.

Realizacijom dogovorenih projekata Srbija će stati na zdrave ekonomske noge, poručio je Marković i istakao da ti dogovori i sporazumi znače i nova radna mesta.

"Ne možete da kritikujete kada se Vučić pet puta sreo sa predsednikom Kine za veoma kratko vreme i sada je potpisano nekoliko veoma važnih ugovora za neko buduće vreme gde će biti zaposlen veliki broj građana", poručio je Marković liderima opozicije koji kritikuju sve što Vučić uradi.

Ocenio je da to ima ogroman uticaj na privrednike iz Kine, koji razmišljaju u koju to državu oni da idu. "Sada kažu, vidite ovaj naš predsednik Si je primio Vučića pet puta. To znači da je Srbija država u kojoj postoji ekonomska sigurnost i stabilnost i mi treba da ulažemo u tu državu", naveo je Marković u izjavi za Pink TV.

Marković konstatuje i da je došlo vreme da se u naše škole vrati ruski jezik i da se uči i kineski i italijanski i svi jezici odakle dolaze investitori koji zapošljavaju naše građane.

"anas je važno da svako od nas nešto uradi i svako ko se bavi politikom treba nešto da uradi za svoju državu, a država je stvorila ambijent", poručio je Marković povodom kritika opozicije.

Danas, kazao je, opozicija kritikuje i što sam ja imenovan, ukazom grčkog premijera Ciprasa za počasnog konzula Republike Grčke u Srbiji.

"Neka oni kažu da su njih izabrali na neku višu funkciju ili neka opozicija kaže da više od Palme pomažu građanima. Neka kažu, evo Palma daje 3, 9,12 i 15 hiljada dinara, a ja dajem 10, 20 i 30 hiljada dinara. Opozicija kritikuje sve ono što ja radim, ali to mene ne može da zaustavi. Opozicija kada bi došla na vlast to je kao elementarna nepogoda", naveo je.

Marković je rekao da podržava samo rezultat koji proističe iz dela, a ne teorije.

"Šta su vaša dela za vreme dok ste se vi bavili politikom", zapitao je Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: