BG: Proširen vozni park, sve se prati na kontrolnoj tabli FOTO

Kompanija Arriva Litas predstavila je 25 novih autobusa sa motorima standarda evro 6 najnovije generacije.

Izvor: B92

Petak, 14.09.2018.

17:45

BG: Proširen vozni park, sve se prati na kontrolnoj tabli FOTO
Foto: Grad Beograd

Oni će saobraćati u okviru javnog gradskog prevoza u Beogradu.

Autobusi opremljeni dizel motorima najnovije generacije doprinose smanjenju emisije azotnih oksida do 67 odsto u poređenju sa evro 5 motorom.

Nova vozila odlikuju savremeni klimatizovani sistemi i monitori za pružanje informacija, a kapacitet autobusa je 26 sedećih i 84 stajaćih mesta.

Moderno opremljeni autobusi saobraćaće na linijama gradskog saobraćaja u Beogradu, a odlikuju ih dizel motori koji doprinose i kontroli potrošnje goriva.

Na taj način, osim sigurnog i udobnog prevoza putnika, javni gradski prevoz u prestonici dobiće i na održivosti i ekonomičnosti.
Foto: Grad Beograd
Kompanija Arriva Litas, deo Deutsće Bahn-a, globalnog lidera u oblasti usluga transporta i logistike, proširila je vozni park u Beogradu i uvela u gradski saobraćaj 25 novih autobusa.

Nova vozila su predstavljena na ceremoniji koja je održana u poslovnoj jedinici kompanije Arriva Litas u Beogradu, saopštila je kompanija.

Svi autobusi imaju i rampu za invalidska kolica, čime će ulazak osoba sa invaliditetom biti znatno olakšan.

Osim atraktivnog eksterijera i enterijera, autobusi su opremljeni savremenim klimatizovanim sistemima i kamerama čime se povećava bezbednost putnika, dok svaki ulazak i izlazak vozač može da prati preko monitora na kontrolnoj tabli.

"Kao kompanija koja je posvećena unapređenju kvaliteta prevoza putnika, konstantno radimo na zadovoljenju potreba svih korisnika, sa fokusom na bezbednost, brigu o životnoj sredini i primenu novih tehnologija. Nakon što smo u saobraćaj uveli prvo vozilo sa evro 6 motorom proizvedeno u Srbiji, nastavljamo sa daljim unapređenjem kvaliteta prevoza sa novih 25 vozila koje odlikuju motori najnovije generacije", istakao je generalni direktor kompanije Arriva Litas Dejan Bogunović.

U skladu sa globalnom Arriva strategijom "Putovanje do zelene destinacije", čiji je cilj ušteda resursa u četiri segmenta - voda, gorivo, otpad i energija, dopunom voznog parka u Srbiji dajemo i doprinos u očuvanju okoline i poboljšanju kvaliteta života građana, rekao je on.

Vozni park Arrive ima 20 vozila vozila sa evro 6 motorom.

Novi savremeno opremljeni autobusi su marke Temsa Avenue LF (low floor) 8, vodećeg turskog proizvođača, koji je u Srbiji prisutan od 2006. godine, a koje zastupa Mašinopromet i koji je putem tendera ponudio najbolje uslove.

Dopunjeni vozni park kompanije Arriva omogućiće modernizaciju procesa rada u javnom gradskom saobraćajnom sistemu, pružajući siguran, tačan prevoz i visoki kvalitet usluga za sve putnike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: