Skok cena u avgustu 0,3%, evo šta je najviše poskupelo

Mesečna inflacija u Srbiji u avgustu ove godine je bila 0,3 odsto, koliko su uvećane potrošačke cene u odnosu na jul, saopštio je Republički zavod za statistiku

Izvor: Beta

Četvrtak, 13.09.2018.

12:45

Skok cena u avgustu 0,3%, evo šta je najviše poskupelo
Foto: Thinkstock

Godišnja inflacija u avgustu je iznosila 2,6 odsto, dok su u poređenju sa decembrom 2017. godine potrošačke cene povećane 2,2 odsto.

U avgustu ove godine u odnosu na prethodni mesec, najviše su porasle cene roba i usluga iz grupe rekreacija i kultura, 3,3 odsto, cene komunalija (stan, voda, električna energija, gas i druga goriva) veće su za 0,6 odsto, transporta za 0,4 odsto, a komunikacija za 0,3 odsto.

Cene hrane i bezalkoholnih pića u avgustu u odnosu na prethodni mesec više su 0,2 odsto, a u grupama zdravstvo i restorani i hoteli za po 0,1 odsto.

Odeća i obuća su prošlog meseca bili jeftiniji za 1,5 odsto, a alkoholna pića, duvan, nameštaj, pokućstvo i tekuće održavanje stana za po 0,1 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: