Danas kupili RTB Bor, pre 10 dana već raspisali konkurs VIDEO

Ziđin, ili Ciđin, kako god, kineski rudarski džin dolazi u Srbiju.Njihova ponuda za Bor bila je najbolja.

Izvor: B92

Petak, 31.08.2018.

19:48

Danas kupili RTB Bor, pre 10 dana već raspisali konkurs VIDEO
Foto: Prva, screenshot

Kinezi planiraju da investiraju i 320 miliona u otvaranje rudnika Cerovo, kao i dalje ulaganje u Majdanpek i Veliki Krivelj.

Za tri godine planiran aje proizvodnja 80.000 tona u topionici, a za 6 godina do 150.000 tona.

Ziđin ima devet kompanija u svetu, a ovo će biti prva u Evropi. A da li će Srbija kao kandidat za članstvo u Evropskoj Uniji imati problema zbog nove velike kineske investicije? Srbija se jedva spasila sankcija Brisela zbog istrage u kojoj smo navodno izvozili čelik ispod tržišne vrednosti u Evropu.

Zanimljivo je i da je Ziđin još pre deset dana objavio konkirrs za radno mesto prevodioca u Srbiji, iako odluka još nije doneta.

Pa da li se zna i da li ostaje direktor čuveni Blagoje Spaskovski?

Država je da bi lakše udala Bor pre dve godine otpisala milijardu evra duga. Takođe, država će 25 decembra otplatiti poslednju ratu duga vrednog 40 miliona dolara grčkom Mitilineos koji je dobijen u arbitraži.

Opširnije u prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: