"Najbolje rešenje, RTB Bor isto kao Železara"

Država je za RTB Bor pronašla dobrog strateškog partnera iz Kine i problemi tog preduzeća biće rešeni po istom modelu kao što je to urađeno u Železari Smederevo

Izvor: Tanjug

Petak, 31.08.2018.

14:38

Foto: Thinkstock

To je izjavila urednica magazina Biznis i Ekonometar Radojka Nikolić.

"To je jedno od najboljih rešenja, da dođe jedna velika i uz to državna kineska kompanija (Ziđin). Iz zemlje koja je druga ekonomska sila sveta i u kojoj je uloga države veoma značajna", rekla je Nikolić Tanjugu.

Ističe da je vrlo važno kada se iz kompanije kao strateškog partnera pojavi država kao garant, jer je uspeh zagarantovan.

Kao kaže, za Srbiju je jako značajno da reši problem RTB Bora iz više razloga, pre svega, zbog razvoja preduzeća, ali i rešavanja akutnog problema dugova RTB-a Bor.

"Mora se priznati da je država po tom pitanju već dosta uradila u okviru unapred pripremljenog plana reorganizacije, kada je otpisala potraživanja od 900 miliona evra, što znači da su svi poreski obveznici platili ta dugovanja, nagomilane dugove iz prošlosti i zadržala samo tih 200 miliona evra koje treba da pokrije novi investitor".

Nikolić navodi da je značajno da se reši taj problem dugova i da bude novih ulaganja, kao i da je RTB kompanija koja ima perspektivu u smislu otvaranja novih nalazišta i povećanja proizvodnje, savremene tehnologije i rešavanja ekoloških problema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: