Direktori 3 grupe iznad profesora, sekretare prebaciti

Forum srednjih stručnih škola zatražio je od ministra prosvete Mladena Šarčevića da ne pravi velike razlike u platnim razredima između profesora i direktora.

Izvor: B92

Sreda, 29.08.2018.

12:14

Direktori 3 grupe iznad profesora, sekretare prebaciti
Foto: Thinkstock

U pismu koje će predati ministru, Forum je naveo da će razlike u platnim razredima, koje su ocenili kao neosnovane, između direktora i zaposlenih u školi neopravdano remetiti odnose u kolektivima.

Forum je naveo da direktor zbog odgovornosti i treba da ima veću platu, ali ne onoliku koliku predviđaju platni razredi, prema kojima su profesori stavljeni u osmu, a direktori škola u 11. platnu grupu.

"Računamo da ćete razmisliti kuda će nas odvesti ove razlike", navodi se u pismu, a ministar se poziva i da stručne saradnike i sekretare škola prebaci u istu platnu grupu u kojoj su i profesori.

Na performansu profesora “Šarčeviću, mamac okači o pramac" bili su postavljeni štapovi za pecanje i čovek koji je predstavljao "otkaz", kako su naveli "najpoznatijeg pecaroša". Pored toga, učesnici su nosili transparente "Gasimo škole! Gasimo odeljenja! Gasimo državne škole! Bistro, ministre" i "Šarčeviću, mamac okači na pramac".

Takođe tokom performansa bilo je i muzičkog i recitalskog dela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: