"Komunalije u BG skuplje 50%? Mislim da nisu, moram da proverim" VIDEO

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kazao je da misli da komunalije u Beogradu nisu poskupele 50 odsto.

Izvor: B92

Sreda, 29.08.2018.

08:20

Foto: Prva, screenshot

Na pitanje reporterke Prve TV da li je tačno da su komunalne usluge skuplje za 50 procenata, Radojičić je odgovorio:

“Da su komunalije skuplje 50 odsto? Ja mislim da nisu, ali moram da proverim, nemam taj podatak”, kazao je Radojičić.

List Blic piše da je Nadzorni odbor Gradskog stambenog 17. jula doneo odluku o povećanju cena redovnog ili tekućeg održavanja, koju je 15. avgusta potpisao i odobrio gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, čime je ona već narednog dana stupila na snagu.

Stanovnici prestonice će tako, navodi list, samo za održavanje i čišćenje zgrada, kao i platu upravnika, svakog meseca morati da izdvajaju više od 2.000 dinara.

Beograđani su redovno održavanje preko Gradskog stambenog u zgradama sa liftom do sada preko računa Infostana plaćali 11,47 dinara po kvadratu a po novoj ceni će biti 17,12 dinara, što je povećanje od 49 odsto.

Tako će stanari koji imaju prosečan stan od 60 kvadrata u stambenom objektu sa liftom umesto dosadašnjih 686 ubuduće plaćati 1.027 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: