Fatalni požar već progutao 33,7 mil EUR

Ukupan početni iznos zahteva za naknadu štete zbog fatalnog požara na Atici 23. jula, dostigao je najmanje 33,7 miliona evra,

Izvor: B92

Četvrtak, 23.08.2018.

19:40

Fatalni požar već progutao 33,7 mil EUR
Foto: Thinkstock

Udruženje osiguravajućih kompanija Grčke (EAEE) je navelo da se, prema podacima koje su obezbedile osiguravajuće kuće-članice EAEE, zahtevi za naplatom štete osigurane imovine (stambeni objekti i poslovni prostor) procenjuju na 32,4 miliona evra, prenosi agencija ANA.

Do sada je pristiglo ukupno 785 prijava štete za oba tipa ove imovine, sa prosečnim iznosom po zahtevu od oko 41.300 evra.

Pored toga, evidentirano je 212 prijava štete na automobilima, koja se procenjuje na ukupno 1,3 miliona evra, pri čemu je prosečan iznos potraživanja oko 6.300 evra.

Iz EAEE su dodali da su već prvih dana nakon požara isplatili potraživanja ili izvršili avansne uplate naknade štete u nekoliko slučajeva, te da će detaljnije informacije o potraživanjima objaviti u narednom periodu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: