"Samo što jeftinije a ispade najskuplje, milioni u pitanju" VIDEO

Građevinski stručnjak Goran Rodić izjavio je da nas je logika “što jeftinije” dovela do situacije da se ruši potporni zid na Koridoru 10.

Izvor: B92

Utorak, 21.08.2018.

08:59

Foto: Prva, screenshot

On je za Prvu TV naveo da veliki infrastrukturni radovi zahtevaju dobru pripremu i projektovanje, koja je, kako navodi, 60 odsto posla, a da se kod nas radi po prinicpu “niska cena i brzo da se uradi”.

Krivica za rušenje potpornog zida na Koridoru 10 leži, prema njegovim rečima, na projektantu, izvođaču i nadzoru.

Na pitanje može li se taj srušeni zid sanirati, Rodić je odgovorio potvrdno.

“Sada se radi sanacija, novo rukovodstvo Koridora Srbija tražilo je projekat sanacije, tamo u Upravnom odboru sede vrlo stručni ljudi, znaju posao, neće se igrati sa sanacijom, pobijaju se šipovi već. Vidim da najavljuju do mora kraja godine da se završi, ništa se ne mora, jedino mora da se uraditi kvalitetno da ne bi došli da u situaciju da se nešto tako desi u toku eksploatacije”, naveo je Rodić.

Rodić je kazao da nije bio na terenu i nema pouzdane podatke, ali je naveo da je moguće da je razlog za obrušavanje i voda.

“Voda mora da se pusti, kada ima svoj tok mora da se kanališe jer će naći drugo mesto i onda napraviti problem”, navodi on.

Prema njegovim rečima, šteta se svakako meri u milionima evra a videće se kakva garancija postoji. Moguće je da će štetu platiti i građani Srbije.

Opširnije u videu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: