Alarmantno: 840 mostova u opasnosti da se sruši

Oko 840 mostova u Francuskoj ima ozbiljna oštećenja i postoj rizik od njihovog mogućeg rušenja, navodi se u izveštaju koji je naručila francuska vlada.

Izvor: B92

Nedelja, 19.08.2018.

14:32

Alarmantno: 840 mostova u opasnosti da se sruši
Foto: Thinkstock, ilustracija

Francuske vlasti već su obećale nova ulaganja u infrastrukturu, ali se vlada našla pod pritiskom nakon nedavnog rušenja mosta u Italiji kada je poginulo 43 ljudi.

Izveštaj koji je objavio francuski list "Žurnal d Dimanš" navodi da je trećini od 12.000 mostova u Francuskoj, koje održava vlada, neophodna popravka, prenosi AP.

Takođe se ističe da sedam odsto tih mostova, odnosno njih oko 840 predstavlja "rizik od rušenja" u narednim godinama i može biti zatvoreno.

U izveštaju se ne pominje više hiljada drugih francuskih mostova, koje održavaju privatne kompanije ili lokalne vlasti.

Podsetimo, kraj Đenove na severu Italije urušio se nadvožnjak koji čini deo auto-puta. MUP Italije je saopštio da se broj žrtava povećao na 35. Petoro je teško povređeno.

Jedan profesor inženjerstva upozorio je 2016. godine da bi tzv. Morandijev most blizu Đenove trebalo potpuno obnoviti, jer njegova struktura rapidno propada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: