"Bageri stižu na Trg - ulica u nivou, samo do 10km/h" VIDEO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da se u narednih sedam dana očekuje početak rekonstrukcije Trga republike, koji će dobiti potpuno novi izgled.

Izvor: B92

Utorak, 14.08.2018.

10:54

Foto: Grad Beograd

“To će biti rekonsktrucija čitavog trga, od Boška Buhe do tržnog centra Staklenac, zaključno sa početkom Vasine i završetkom Kolarčeve”, najavio je Vesić za Prvu TV, navodeći da je sve spremno za nastavak velikih radova u centru Beograda.

“Trg Republike će dobiti potpuno novu fizionomiju, biće pomerene žardinjere, ugrađene granitne ploče, biće puno zelenila, dosta klupa, ulica će biti u istom nivou, neće biti izdvojena, moći će da se vozi u sporom režimu od 10 km/h. Postaće pravi gradski trg kakve imaju razvijeni gradovi u Evropi”, naveo je Vesić.

Nakon toga predviđena je rekonstrukcija Vasine ulice, koja postaje pešačka, počeće rekonstrukcija garaže na Studentskom trgu, a zatim i samog Studentskog trga, istakao je zamenik gradonačelnika.

Što se tiče radova u Takovskoj ulici koji su već počeli, Vesić je kazao da je zadovoljan. “Ovu scenu možete da vidite i subotom i nedeljom, do 22 uveče, sve ulice koje radimo u centru Beograda pokušavamo da završimo tokom leta”, naveo je on.

Kako je objasnio, prvobitno je bilo planirano da se Takovska rekonstruiše od Ulice Džordža Vašingtona do Ulice Jaše Prodanovića, ali je produženo do Cvijićeve i rok za završetak radova je 3. septembar.

“Završili smo Svetogorsku, završavamo Kneginje Zorke, radi se četvrta faza od Bulevara kralja Aleksandra do Bulevara oslobođenja, Radnička je završena, Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića je završen, radi se Bulevar oslobođenja drugi deo, Balkanska do 15. oktobra, Njegoševa u Zemunu”, kazao je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: