Ogroman skok: Opština u Srbiji beleži rast preko 50%

Privreda opštine Ćuprija, u prvom polugodištu, ostvarila je spoljnotrgovinsku razmenu sa svetom u iznosu 14,142 miliona evra.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 13.08.2018.

16:09

Ogroman skok: Opština u Srbiji beleži rast preko 50%
Foto: Thinkstock

To je za preko 50 odsto veše nego lani u istom periodu.

Izvoz je iznosio 9,296 miliona evra, a uvoz 4,846 miliona, i pokrivenst uvoza izvozom je 191,8 odsto, izjavio je danas direktor Regionalne privredne komore za Ssumadijski i Pomoravski okrug Predrag Lučić.

Lučić je, na konferenciji za medije u Ćupriji, istakao da je privreda ove opštine "ostvarila ogroman skok izvoza i značajan spoljnotrgovinski suficit i tako postala veliki neto izvoznik".

Ono što je posebno važno, a to je da je ovaj spoljnotrgovinski suficit "više od pet puta veći od ostvarenog prošle godine", istakao je Lučić.

"Ključni pokazatelji je ogroman skok izvoza", rekao je Lučić.

Privreda Ćuprije najviše je izvozila u Tursku, blizu 40 odsto, Češku i Crnu Goru, precizirao je Lučić.

On je dodao da je za ovako dobre rezultate u privredi, uz mere Vlade Srbije, zaslužan i menadžerski tim Skupštine opštine Ćuprija na čelu sa predsednikom opštine Ninoslavom Erićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: