"10% nije malo, a mogu i do plate na univerzitetu" VIDEO

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da su povećanje plata i uvođenje platnih razreda potpuno dva odvojana procesa.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.08.2018.

10:01

Foto: Thinkstock

“To su dve odvojene stavke. Jedno je povećanje koje se vć najavljuje. Ja znam malo više nego vi i prosveta i zdravtsto će dobiti najviše, oko 10 odsto”, naveo je Šarčević za Prvu TV.

Kako je naveo, platni razredi krenuće 1. januar 2019. i postojaće matrica za otežane uslove zrada, napredovanje i kvalitet u radi.

“I intenzivno radimo da se taj kvalitet vidi. Da već od jeseni do novembra uđu u prvo zvanje, da osvoje 20 do 25 odsto u prvom cugu. Podstičemo škole da se formiraju timovi za kvalitet da bismo mogli da za budžet za 2019. da to isprojektujemo”, naveo je on.

On je kazao da su na nivou vlade usaglašeni oko platnih razreda a da su se sindikati sada uključili.

“Sindikati moraju da obave razgovore sa sobom, prosvetari sa lekarima, jer uvek ide ona fama ‘a oni su dobili više od nas’”, rekao je ministar prosvete.

Na pitanje d ali je dovoljno 10 odsto povećanja, Šarčević kaže da 10 odsto u uslovima u kojim radimo uopšte nije malo.

“Ja sam mnministar dve godine, bila su tri povećanja, ovo je četvrto i to značajno menja status tih ljudi. Svaki zaposleni svojim kvalitetom može da napreduje dalje, ako dođe do 4. kategorije pedagoškog savetnika, može da ima platu kao profesor univerziteta”, naveo je ministar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: