Za 3. i 4. dete - bespovratna pomoć za kupovinu stana

Pokrajinska vlada donela je odluku o dodeli bespovratnih sredstava porodicama u kojima se rodi treće ili četvrto dete za rešavanje stambenog pitanja.

Izvor: B92

Petak, 10.08.2018.

09:37

Za 3. i 4. dete - bespovratna pomoć za kupovinu stana
Foto: Thinkstock

Za tu namenu je opredeljeno 63 miliona dinara, a može se koristiti i za unapređenje uslova stanovanja na teritoriji Vojvodine, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

Sredstva su dodeljuju iz budžetskog fonda za pronatalitetnu populacionu politiku AP Vojvodine za 2018. godinu, putem javnog konkursa koji će raspisati Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

U Odluci je navedeno da pravo na dodelu bespovratnih sredstava za rešavanje stambenog pitanja ili za unapređenje uslova stanovanja imaju porodice na teritoriji AP Vojvodine u kojima se počev od 01. januara 2018. godine, pa do dana raspisivanja konkursa - rodi treće ili četvrto dete.

Ovom je odlukom pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova zadužen da obrazuje komisiju, a svojim aktom propisaće kriterijume i postupak ostvarivanja prava na dodelu bespovratnih sredstava subjektima, u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove odluke, kaže se u saopštenju Pokrajinske vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: