Za kvadrat i 300 EUR više: Nemoguće kupiti stan...

Cene i prodaja stanova su se povećale poslednjih meseci u Podgorici, tako da je metar kvadratni stana u izgradnji poskupeo od 100 do čak 300 evra.

Izvor: cdm.me

Sreda, 08.08.2018.

12:10

Za kvadrat i 300 EUR više: Nemoguće kupiti stan...
Foto: Thinkstock

“Cene stanova su se poslednjih četiri-pet meseci primetno povećale. Smatram da je rast cena povezan sa projektom Hiljadu plus, jer je rast započet krajem marta i početkom aprila”, kazala je direktorka podgoričke agencije Iva nekretnine Mira Radović Pobjedi.

Vlada je u aprilu pozvala zainteresovane investitore da ponude izgrađene ili stambene objekte u izgradnji, koji će biti ponuđeni za prodaju građanima u okviru projekta rešavanja stambenih potreba po povoljnim uslovima „Hiljadu plus“. Crnogorski građani, koji nemaju rešeno stambeno pitanje, od 23. jula mogu konkurisati za kupovinu stanova kroz treću fazu projekta Hiljadu plus.

Radovićeva je navela da je ova agencija ranije stanove u izgradnji u podgoričkom naselju Stari aerodrom prodavala po ceni od 1.000 do 1.100 eura po kvadratu, a sada takve stanove nude po 1.250 evra. Stanovi u bloku oko Delta sitija prodavali su se ranije od 1.250 do 1.300, a sada od 1.350 do 1.400 evra po metru kvadratnom, prenosi CDM.

“Došlo je do rasta cena stanova na svim lokacijama na nivou cele Podgorice, od nekih minimum 100 evra povećanja po kvadratu u izgradnji do čak i 300 evra po kvadratu. Po ceni ispod 1.200 do 1.250 evra po kvadratu u Podgorici ništa valjano ne možete naći”, istakla je Radovićeva.

Dodala je da je povećana i prodaja stanova i zainteresovanost građana za kupovinom.

“Najčešće se traže stanovi u delu grada Preko Morače, u okolini Delta sitija, odnosno Siti kvartu, kao i jednosobni stanovi na Starom aerodromu, to su tri najtraženije lokacije”, izjavila je Radovićeva.

Prema njenim rečima, ova agencija za nekretnine ima dosta kupaca koji traže jednosoban stan u kvartu Preko Morače po ceni do 50.000 do 55.000, ali ova agencija takvih stanova nema u ponudi.

“U Siti kvartu teško da možete naći useljiv stan jer ga nema, tu vam ne pomaže novac, i tu je gotovo nemoguće kupiti stan, a ako ga i nađete u pitanju su nerealne cene”, objasnila je Radovićeva.

Ona je istakla i da je došlo do rasta cena i tražnje u starogradnji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: