Zidovi pucaju, ulica tone...Zemuncima to nije san nego java VIDEO

Zamislite da se jednog dana probudite i vidite kako vam zidovi u kući pucaju, a ulica tone.

Izvor: B92

Utorak, 31.07.2018.

18:24

Zidovi pucaju, ulica tone...Zemuncima to nije san nego java VIDEO
(Foto: Thinkstock)

Za stanare Novogradske ulice u Zemunu to nije noćna mora, nego java koju ovih dana proživljavaju.

"Evo vidite, tu, pa ide ovamo sve i to su zidovi betonski, stubovi betonski su, pa se prenosi i sada ovaj deo tone prema ovoj zgradi, a ovaj deo tone prema ulici tamo, ovaj deo zgrade“, kaže Rajko Banjević, stanar Novogradske ulice

Sa ovim problemima suočava se više od 60 stanara Novogradske ulice. Ugrožene su 22 kuće i stambena zgrada. I ne samo to.

Jedan od prvih objekata na kom su zidovi počeli da pucaju je vrtić "pčelica Maja". Deca su odmah prebačena u drugi vrtić, međutim roditelji brinu šta će se desiti ukoliko se njihov vrtić sruši. Inače, ovaj vrtić nedavno je renoviran.

Puca i asfalt, a pukotine su vidljive i na trotoarima i ivičnjacima.

A kako je sve počelo? Stanari su prijavili kvar na vodovodnoj mreži. Ekipe "Vodovoda i kanalizacije" su izašle da otklone kvar i nakon toga je tlo počelo da tone. Pojedini stanari dovode pucanje kuća u vezu sa radovima, međutim nadležni kažu:

"Kada bismo krenuli tom analogijom, onda bi sve zgrade i kuće u Beogradu imale oštećenja s obzirom na to da beogradski vodovod svakodnevno barem 10 kvarova popravlja koji se odnose na cevovovode postoje fotografije iz juna 2015. godine gde se konkretno na vrtiću koji je ugrožen, Novogradska 17 vide naprsline i na fasadi i na bočnim delovima“, kaže Vladimir Šobot, JKP "Vodovod i kanalizacija"

Koji je tačno uzrok pokazaće detaljne analize, kaže gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

"Obavešten sam o tome da se desilo to u ulici u Zemunu i istog momenta sam naložio službama da hitno reaguju, da naprave analizu i naprave plan kako ćemo da rešimo i da pomognemo tim ljudima“, kaže Zoran Radojičić.

Dok se rešenje čeka, stanari su prinuđeni da napuste svoje domove, jer je boravak u njima nebezbedan. Osim pitanja da li će kuće ostati čitave, stanare muči još jedno: kuda da se sele oni koji nemaju gde? U pronalasku odgovora, nadaju se, pomoći će im nadležni.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: