Otpisali Hrvate - propao još jedan milionski ugovor

Ingra je izvestila da je alžirski investitor raskinuo milionski ugovor s hrvatskom kompanijom.

Izvor: Index

Utorak, 31.07.2018.

14:00

Otpisali Hrvate - propao još jedan milionski ugovor
(Foto: Thinkstock)

Kako prenosi Index, ugovor je raskinut protivno ugovornim odredbama i regulisanim postupcima i pozvao na plaćanje bankarskih garancija i kontragarancija na projektu bolnice u Alžiru.

Osnovni ugovor je zaključen 2011. godine u iznosu od 56 miliona evra. Prošle godine kasnije je potpisan i dodatak u iznosu od 10,12 miliona evra bruto, kojim je Ingri omogućeno da nastavi da radi taj objekat dodatnih 14 meseci zajedno s partnerom - Tehnikom.

Kako se navodi u današnjem saopštenju, poziv na plaćanje garancija je podnesen uprskos činjenici što su ugovorne strane potpisale dodatak ugovoru, kojim je rok izvođenja radova produžen do 2019. godine te je time ugovor i dalje bio na snazi. Rok izvođenja radova je, između ostalog, produžen i zato što glavni suizvođač Ingre na projektu nije obavljao aktivnosti na gradilištu u skladu s ugovorenim planom izvođenja radova, objašnjavaju iz Ingre.

Uprkos dogovoru ugovornih strana, investitor je u velikoj meri otežavao napredak projekta, što se pre svega ogleda u kašnjenju u plaćanju ugovorenih iznosa prema usaglašenom dodatku Ugovora za više od 16 meseci.

Još jedna hrvatska kompanija je pre nekoliko dana ostala bez megaprojekta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: