Počinje prodaja PKB: Ovo je postupak i rokovi

Oglašavanje prodaje imovine i kapitala Poljoprivredne korporacije Beograd i zavisnih preduzeća očekuje se u avgustu, rečeno je Beti u Ministarstvu privrede.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.07.2018.

14:32

Počinje prodaja PKB: Ovo je postupak i rokovi
Foto: Thinkstock

Zaključkom Vlade Srbije određeno je da će se postupak privatizacije PKB-a i zavisnih društava - Veterinarske stanice PKB, Eko-laba i PKB Agroekonomika, sprovesti metodom javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem zajedno i u istom postupku, naveli su u Ministarstvu.

Na prodaju će biti ponuđena imovina PKB-a - dela poljoprivrednog zemljišta, dela zemljišta namenjenog za poljoprivrednu proizvodnju, građevinskih objekata koji se koriste u poslovne svrhe, opreme, zaliha rezervnih delova, stada i udela PKB u zavisnim društvima.

Zainteresovanim kupcima biče ponuđen kapital u vlasništvu Republike Srbije i Akcionarskog fonda u zavisnim društvima Eko-lab i PKB Agroekonomik.

Po podacima Samostalnog sindikata PKB-a, imovinu preduzeća čini oko 17.000 hektara poljoprivrednog zemljišta, oko 70 kilometara kanalske mreže za navodnjavanje, oko 17.000 grla stoke, i druga nepokretna imovina i mehanizacija.

PKB ima oko 1.700 radnika kojima su, kako tvde u sindikatu, obećane otpremnine koje ne mogu biti manje od 450 evra po godini staža.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: