Pojeli više od dest miliona ćevapa

Za vreme Svetskog prvenstva u fudbalu, PIK Vrbovec je prodao više od dva miliona kobasica.

Izvor: Tanjug

Utorak, 17.07.2018.

16:12

Pojeli više od dest miliona ćevapa
(Foto: Thinkstock)

To je više nego što se proda čak i u božićno vreme, tokom festivala Advent koji traje od kraja novembra do kraja decembra, kada su kobasice najpopularnije, piše Jutarnji list.

Prema podacima tog proizvođača mesnih prerađevina, za vreme prošlog Adventa prodato je 700.000 kobasica, a u samo mesec dana trajanja Svetskog fudbalskod prvenstva Hrvati su pojeli gotovo tri puta više kobasica.

Pored toga, tokom Mundijala hrvatski navijači su pojeli i više od deset miliona ćevapa.

Prema računici Jutarnjeg, navijači Vatrenih su u samo četiri dana, koliko je prošlo od polufinalne do finalne utakmice Svetskog prvenstva, pojeli više od milion ćevapa i isto toliko kobasica.

Ali, nije porasla samo prodaja mesa za roštilj, već i mesnih narezaka. Tako je u proteklih mesec dana, koliko je trajao Mundijal, prodato čak 30 posto više pakovanja mesnih narezaka, odnosno preko 2,2 miliona, a najpopularnije su bile "zimska" i "čajna" kobasica. Prodaja proizvoda PIK-a Vrbovec je u vreme trajanja prvenstva porasla deset odsto, navodi se u tekstu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: