Turski konglomerat merka RTB Bor: Sve što smo mi kupili - radi

Vlasnik turske kompanije "Čengiz holding" Mehmet Čengiz razgovarao je sa rukovodstvom RTB -a o učešću na tenderu za izbor strateškog partnera RTB-a.

Izvor: Beta

Subota, 30.06.2018.

14:35

Turski konglomerat merka RTB Bor: Sve što smo mi kupili - radi
(Foto: Thinkstock)

Čengiz je na početku dvodnevnog obilaska pogona u sastavu RTB-a u Boru i Majdanpeku kazao da želi da proširi poslovanje ogranka "Čengiz holdinga" koji pokriva rudarsku industriju.

"Državne kompanije nemaju mogućnost donošenja brzih odluka, dok privatne imaju i to je naša velika prednost. Sve državne kompanije koje smo privatizovali u Turskoj danas uspešno rade. Rudarstvo je specifična industrija i smatram da, čak i da neka zemlja ima novac da podstiče tu granu, to nije njen posao, već posao za privatni sektor", kazao je Čengiz a saopštio RTB Bor.

Kompaniju "Čengiz holding" čini 35 preduzeća koja imaju godišnji prihod veći od pet milijardi dolara. Posluje u oblasti građevinarstva, energetike, rudarstva, turizma i medija, a preko svojih firmi "Eti Bakir" i "Eti Aluminijum" širi poslovanje u oblasti rudarstva. U njenom vlasništvu je topionica u Samsunu, jedino metalurško postrojenje u Turskoj, kao i podzemni rudnik bakra "Kjurej". U maju 2013. godine "Čengiz holdnig" potpisao je ugovor vredan 22 milijarde evra za izgradnju trećeg međunarodnog aerodroma u Istanbulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: